ELIN ENGSTRÖM – ÅRETS VINNARE AV SHOW UP FASHION AWARD 2019

Nu var vinnaren korad av Show Up Fashion Award 2019. Elin Engström med märket Elin Eng, fick ta emot prispokalen från Jarno Vanhatapio (Nelly.com) och Katarina Zablocki (förra årets vinnare).

Utmaningen för årets tävlanden var att skapa höstens look 2019 och vinnaren får bland annat lansera en outfit, under egen label, hos huvudsponsorn Nelly.com. Årets vinnare utsågs av en högt ansedd jury med Margaretha van den Bosch, Pia Mouwitz, Jarno Vanhatapio, Katarina Zablocki, Minna Heino och Cay Bond. De var alla enliga om vinnaren med en motivering som löd:

”Vinnaren har i ett framtida helhetstänk förenat humor, stark attityd och symbolik i sin kreation. Och på ett okonventionellt sätt vågat gå över gränser. Magin i spelet mellan manligt och kvinnligt har resulterat en fantasifull feminin, hoppfull look. Vi hoppas priset kan vara en uppmuntan till det nystartade företaget Elin Eng.”

Elin Engström kommenterar med att det känns surrealistiskt, en enorm skjuts för henne in i branschen. Tanken bakom hennes outfit handlar om att synligöra människan som är under en standardiserad mundering. Elin berättar att hon är i startgropen av sitt företag och ser detta som en spännande utmaning för verksamhetsbygget.

Show Up Fashion Award. En tävling i mode. Och företagande.
Show Up Fashion Award är en årlig, nationell tävling som skapats av
Marketplace Borås. Genom tävlingen ges kreativa elever, oetablerade
och nystartade designers en chans att boosta sin karriär och starta
groddföretag i Marketplace Borås ”Fashion Park”(en gemensam
mötes- och arbetsplats där unga studenter och kreatörer kan få hjälp
och coachning av de redan etablerade samt tillgång till ett
affärsnätverk och olika tillväxt- och resurscentra). Show Up Fashion
Award ska medverka till att framtidens talanger inom mode och design
får en effektiv start.