LINDA LARSSON – VINNARE AV DESIGNERS NEST

Under Köpenhamsn modevecka hölls Designers Nest, en tävling för designstudenter från Nordens länder. I år gick vinsten, för första gången till en student på Textilhögskolan, nämligen Linda Larsson.Linda tog sin examen från Textilhögskolan nu i juni och tävlade med sin kollektion “I married myself, I’m very happy together”.
Så här beskriver Linda sin kollektion.Varje personlighet har tusentals olika karaktärsdrag. Det är en samling av skärvor som tillsammans formar ett kollage, en sammanhållen bild, som mosaik.
Mitt arbete började med studier och funderingar kring min egen personlighet. Under dessa fann jag, enkelt uttryckt, en sida som är kontrollerad och sträng och en sida som är mer djärv och utsvävande, vilka båda samsas I en och samma kropp.
Kollektionen är en gestaltning av hur och var dessa olika sidor möts och hur de slutligen förenas och utgör en enda personlighet.

Min avsikt är att tydliggöra dessa motsägelsefulla sidor och presentera dem som likar, att förena två uttryck I samma plagg. Kort sagt; att låta dem gifta sig.